Programma's

Opgroeien en talentontwikkeling

Tijdig de juiste hulp in gezinssituaties  
Op basis van declaraties van zorgaanbieders, rekening houdende met de RIVM-richtlijnen en met landelijke afspraken tussen overheden en zorgaanbieders over het tijdstip van het indien van de definitieve coronakosten (het zgn. driesporenbeleid), hebben we een inschatting gemaakt van de voorlopige coronakosten. De definitieve coronakosten 2020 worden bepaald bij de eindafrekening RIOZ jaar 2020.

Onderwijs en arbeidsmarkt  
Kinderopvang en scholen waren tijdens de lockdown van maart tot en met juni 2020 gesloten. In deze periode verzorgden kinderopvang en primair onderwijs noodopvang voor kinderen met kwetsbare (thuis)situaties en kinderen van ouders met cruciale beroepen. Hiervoor is een aanvullende decentralisatie-uitkering Noodopvang kinderen ontvangen van € 69.000 en een aanvullende decentralisatie-uitkering van € 179.000 voor noodopvang cruciale beroepen. Er zijn door de gemeente geen extra kosten gemaakt, afgezien van ongeveer € 2.000 voor een tegemoetkoming kosten gastouderopvang.

Tijdens de lockdown ging leerlingenvervoer van kwetsbare kinderen naar de noodopvang gewoon door. Vervoerders van leerlingenvervoer kregen 80% van hun kosten doorbetaald om liquiditeitsproblemen te voorkomen. We hebben ook extra kosten voor voorzieningen als schermen en mondkapjes betaald. In totaal leverde dit een voordeel op van € 10.000.

De Brede Bossche Scholen (BBS) leden een financieel verlies omdat er minder huurinkomsten waren. Ook werden extra kosten gemaakt voor veiligheidsmaatregelen en schoonmaak. Dit kostte € 69.000.

Deze pagina is gebouwd op 05/31/2021 09:15:28 met de export van 05/28/2021 13:14:53